تپش قلب
تپش قلب یا خفقان به ضربان غیرعادی قلب اطلاق میگردد که منجر به احساس انقباض عضلات قلب در قفسهٔ سینه میشود و توسط فرد می تواند همراه با اضطراب باشد که لزوماً حاکی از وجود یک مشکل ساختاری یا عملکردی در قلب نیست، با این حال میتواند یک نشانهٔ ناشی از یک ضربان نامنظم یا سریع باشد.
تپش قلب میتواند پیوسته یا به صورت متناوب و دارای طول و فرکانس متغیر باشد. علایم همراه با تپش قلب عبارتاند از سرگیجه، تنگی نفس، عرق کردن، سردرد و درد قفسهٔ سینه.
تپش قلب ممکن است با مواردی همچون بیماریهای عروق کرونری قلب، پرکاری تیروئید، بیماریهای مؤثر بر ماهیچهٔ عضلهٔ قلب مانند کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک، بیماریهایی که منجر به پایین بودن سطح اکسیژن خون میگردند همچون آسم، آمفیزم، جراحیهای قبلی قفسهٔ سینه، مشکلات کلیه، پایین بودن سطح سرتونین مغز، کم خونی و درد، داروهایی مانند داروهای ضد افسردگی و کلسیم و همچنین مشکلات تغذیهای مانند کمبود تائورین، آرژینین و آهن.
علت تپش یا ضربان غیر عادی قلب چیست؟
۶ علت میتوان را برای تپش قلب برشمرد:
- تحریک برون قلبی سیستم عصبی سمپاتیک
- اختلال سمپاتیک
- فشار خون بالا
- ضربان نامنظم و غیرعادی قلب
- شوک
- حملات پانیک (پانیک اتک)
علائم و نشانهها
تپش قلب با درد قفسه سینه حاکی از مشکلات عروق کرونری است. چنانچه درد سینه پس خم شدن به جلو تسکین یافت میتواند موید مشکلات پریکارد باشد.
این بیماری همراه با سرگیجهٔ خفیف و جزئی، غش کردن یا حالت نزدیک به غش، میتواند حاکی از فشار خون کم و همچنین ریتم و آهنگ غیرعادی و خطرناک قلب باشد.
تپش قلب همراه با تقلای فیزیکی میتواند موید کاردیومیوپاتی هیپرتروفی باشد.
درمان تپش قلب – خفقان با طب سنتی
در افرادی که دچار تپش قلب می شوند باید از غذاهای ترش و غذاهای نفاخ مانند لوبیا و نخود و عدس و لپه پرهیز نمایند. شرب نوشیدنی حاوی الکل از عوامل تپش قلب است . باید از غذاهایی با طبیعت بسیار گرم یا سرد خودداری شود. کم کردن غذا و سبک بودن آن نیز مهم است.
غذاهای با لطافت مانند گوشت پرندگان کوچک گوشت بلدرچین و کبک و گنجشک و تخم مرغ عسلی و انواع آش های سبک برای این افراد مفید است. مصرف تخم کتان در تپش قلب مفید است . روزانه باید یک قاشق مرباخوری پودر شده آن مصرف شود.
در پزشکی نوین آرتیمی بصورت تپش قلب یا احساس ناخوشایند از کارکرد قلب که گاهی منجر به بیهوشی یا حتی مرگ می شود، تعریف می گردد.
کسانیکه دچار بیماری بی نظمی قلب هستند موارد غذایی ذیل را باید رعایت کنند:
- خواب کافی داشته باشند و از استرس پرهیز نمایند.
- در قهوه و چایی زیاده روی نکنند حداکثر دو فنجان چای کم رنگ در طول روز
- مصرف دانه های گیاهی و آجیل ( بدون نمک) در کاهش بی نظمی قلب موثرند.
- مصرف یک قاشق مربا خوری پودر دانه کتان در بررسی ها موثر بوده است.
- مصرف مواد غنی از منیزیم و ویتامین C در تحقیقات جدید تاکید شده است.
- خودداری از مصرف سیگار و کلا دخانیات و الکل باید انجام گیرد.
- روزانه یک وعده غذایی دریایی بخورد.
- بیماران با سابقه حمله قلبی باید از چربی حیوانی و اشباع شده خودداری کنند.
PVC – تپش قلب با با احساس فرو افتادن قلب در سینه
PVC به زبان های زودرس بطنی اطلاق می شود، که بیمار احساس می کند چیزی از سینه اش فرو میریزد که پس از آن دچار یک ضربان جبرانی قوی قلبی است. در هر صورت نوعی از احساس ضربان غیر طبیعی یا تپش قلب است، این مشکل در بیماری قلبی شایع است. پرکاری تیروئید یا پرولاس میترال که در اصطلاح به آن افتادگی دریچه میترال گفته می شود، می تواند عامل pvc باشد.
در هنگام این اتفاق باید نفس را برای مدت کوتاهی نگه داریم یا سرفه پی در پی یا ویشگون ایجاد کننده درد یا زدن آب به سر و صورت یا گرفتن بینی و دهان و بیرون دادن نفس به حدی که پرده گوش به بیرون متمایل شود می توان ضربان غیر طبیعی را متوقف کرد. اگر pvc به بیشتر از ۶ عدد در دقیقه برسد مرگ آور است اما کمتر از این مقدار را باید تدبیر نمود.
کسانی که pvc دارند باید از سیگار، قهوه، افت قند خون، پرکاری تیروئید بر حذر باشند. استرس، مصرف الکل و مواد مخدر از جمله این موارد است که باید از آن خودداری شود.
توصیه های غذایی شامل قطع مصرف قند و شکر، روغن ماهی، سیر و سکنجبین، سرکه سیب و خاویار و روغن کبد ماهی است. خواب کافی و آرامش روحی با عبادت، یا به طرق دیگر عامل مهمی است. این افراد نباید زیاد از گوشی موبایل و کامپیوتر و لب تاپ استفاده کنند. کاهش منیزیوم و پتاسیم نیز می تواند محرک ایجاد pvc باشد.
همچنین برای افزایش قدرت قلب و مواد غذایی مورد نیاز قلب می توانید مقاله ی زیر را مطالعه فرمایید: