بیماریهای پوست در فصل زمستان
مقاله ویژه منتشر شده دکتر افراسیابیان در مجله نیک و نو
رنگ رخسار خبر میدهد از سر درون
یکی از شایعترین مشکلاتی که بسیاری از افراد در فصل سرما گرفتار آن میشوند، خشکی بیش از حد پوست است که در نهایت به اگزمای پوستی منتهی میشود. با بروز سرما و استفاده از وسایل گرمازا و از سوی دیگر، مصرف کم مایعات، رطوبت پوست کاهش پیدا کرده و به خشکی، خارش و ترک خوردن پوست میانجامد. این مساله به خصوص در افرادی که زمینهی آلرژی دارند، شایعتر است. چنین افرادی در فصل سرما دچار قرمزی پوست همراه خارش در برخی از نواحی بدن میشوند و با استفاده از یکسری عوامل تحریک کننده، این علائم در آنها وخیمتر خواهد شد.
کم نیستند افرادی که هر روز با مشکل خشکی پوست دست و پنجه نرم میکنند و با وجود استفاده از انواع کرم، لوسیون، ماسک و… به هیچ نتیجهی مثبتی نمیرسند. اگر شما هم جزو این افراد هستید، پیشنهاد میکنیم توصیههای طب سنتی را امتحان کنید.
پوست، بزرگترین سد دفاعی بدن، یکی از مهمترین بخشهای دستگاه تنفسی و منفذ ورود عوامل بیماریزاست. این عضو حساس، در تمام ساعات شبانهروز با چیزهای مختلفی در تماس است و از آنها تاثیر میپذیرد. در واقع عوامل داخلی و خارجی بسیاری بر سلامت و شادابی پوست تاثیر میگذارند.
با وجود اینکه پوست یکی از نمادهای بسیار مهم زیبایی و سلامتی انسان است و پیری، جوانی و طراوت درونی را منعکس میکند، متاسفانه خیلی از افراد به بهداشت و سلامت آن توجه کافی ندارند و از آن غافل هستند. در حالی که در طب سنتی ایران، پوست تحت تاثیر عوامل ششگانهی سلامتی است:
-
هوا و مواد خارجی
-
مواد غذایی و نوشیدنیها
-
خواب و بیداری
-
تحرک (ورزش) و سکون
-
احتباس مواد در بدن (یبوست) و اختلال سیستم دفع ادراری به خصوص عدم تعریق
-
عوامل روحی و روانی
آلودگی هوا و محیط بیرونی بهخصوص در فصلهای سرد و خشک سال، مهمترین عامل تاثیرگذار در عدم سلامت پوست است.
وضعیت مثبت یا منفی گوارش، معده، کبد، مغز و اعصاب نیز از عوامل درونی موثر در شادابی و طراوت یا برعکس بیماری پوست محسوب میشوند.
پاییز، فصل خانه تکانی بدن
از نگاه طب سنتی، مزاج فصل پاییز، سرد و خشک است. مزاجی که میتواند بر اثر عوامل بیرونی و درونی مختلف و با تغییر اخلاط، سلامت بدن را دچار مشکل کند و نتیجهی آن نیز روی پوست قابل مشاهده است.
افزایش خلط سودا باعث تیرگی و خشکی پوست، صفرا باعث خشکی و زردی، دم (خون) باعث قرمزی و التهاب و بلغم باعث رنگ پریدگی و نرمی پوست میشود.
…………………………………………………….
عوامل داخلی موثر بر پوست
زمانی که خلط خشک و سرد بر بدن غلبه و تولید سودای بیش از حد کند، پوست، رنگی تیره میگیرد و خشک میشود.
طب سنتی برای درمان، ترکیب خوراکی که باعث پاکسازی درونی بدن و شفافیت پوست میشود را پیشنهاد میکند.
لعاب بهدانه، عرق شاهتره و شربت نیلوفر را با هم مخلوط کنید و بنوشید. به این ترتیب پوستتان روشن خواهد شد. ترکیب شیر و بذر خاکشیر نیز بسیار موثر است.
گاهی بر اثر مصرف خوراکیهای ناسالم، خلط بیماریزا در بدن تولید میشود. در این زمان باید با استفاده از منضجها و مسهلها، بدن را پاکسازی کرد. در برخی موارد نیز باید فصد (زیر نظر پزشک طب سنتی) انجام داد.
پیشنهاد طب سنتی در این مورد ماءالجبن (آب پنیر) است.
عوامل محیطی تاثیرگذار روی پوست
-
آلودگی هوا به دلیل وجود عناصر غیر طبیعی مستقیما پوست را تحت تاثیر قرار میدهد و رنگ و حالت آن را عوض میکند. اگر دقت کرده باشید پوست کودکانی که در مناطق آب و هوایی پاک و سالم زندگی میکنند، بسیار درخشانتر و زیباتر از پوست کودکان ساکن در شهرهای بزرگ است. علاوه بر این، آلودگی هوا باعث آلودگی خون میشود و سیستم داخلی بدن را درگیر میکند.
-
خشکی و رطوبت موجود در هوا باعث خشکی پوست میشود.
-
هنگام سردی یا گرمی زیاد یا با وجود هر دو، خشکی پوست ایجاد میشود.
سلام.وبسایت جالبی دارید.واقعا ممنونم
عاشق این وبسایت شدم من.عالی هستید شما
سلام میشه لینک داخل مطلبو چک کنید.برای من مشکل داشت.ممنون